Vegetable Korma

Friday, March 14, 2014


Tämä on yksi lempi ruoistani! Mausteinen ja kermainen kasvis korma on ihana herkku, jota tekisi mieli useamminkin! Korman seuraksi sopii mielestäni parhaiten chapati tai naan, mutta myös riisi käy hyvin.

Kasvis korma (noin 6 hengelle)

3tlk (madras) curryjauhetta
2tlk kuminaa
2tlk korianteria
1tlk kurkumaa
2tlk garam masalaa
½tlk chilijauhetta
suolaa

3rlk öljyä
2 pientä sipulia silputtuna
2cm pala inkivääriä raastettuna
4-6 valkosipulin kynttä raastettuna
(1-2 vihreää chiliä)
reilu ½dl jauhettua cashew pähkinää
noin 70g tomaattisosetta
noin 3 pussia pakastevihanneksia
3,5dl kermaa (kuohu)
tuoretta korianteria

Kuullota sipuli, inkivääri sekä valkospili pannulla. Lisää mausteet ja tomaattisose sekä n.1,5dl vettä, paista hetki ja lisää jauhettu cashew sekä kasvikset. Paista kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kastikkeen peitossa. Lisää lopuksi hieman vettä, mikäli se on päässyt haihtumaan, sekä kerma. Anna paistua paksuksi, täyteläiseksi kastikkeeksi ja lisää viimeisenä tuore korianteri.


Olen yrittänyt pitää maidotonta dieettiä, joten ensikerralla täytyy tätä kokeilla joko kookos tai kaura kermalla, saa nähdä onnistuuko.

 -----------------------------------------------------

This is one of my absolute favorite dishes! I'd eat it more often if it wasn't fore the amount of cream that goes into it.. Best served with chapati or naan, but goes just as good with rice. We usually have both when we make korma, just in case the chapatis run out before we are done with this tasty dish!

Next time I shall try this recipe with either coconut or oat cream :)

Vegetable Korma

3tsp (madras) curry powder
2tsp cumin
2tsp coriander
1tsp turmeric
2tsp garam masala
½tsp chili powder
salt

3tbs oil
2 small onions chopped
2cm piece ginger grated
4-6 cloves of garlic grated
(1-2 green chili)
generous ½dl ground cashew nuts
about 70g tomato purée
about 3 bags (á 250g) of frozen mixed vegetables
3,5dl cream (double)
fresh coriander


Sauté the onion, garlic and ginger on a pan. Add spices and tomato purée, with about 1,5dl water, fry for a moment and add ground cashews and vegetables. Fry until the vegetables are cooked and well mixed into the sauce. Finally add a bit of water, in case it has evaporated, and cream. Let it cook into a thick, rich gravy and at last add the fresh coriander.

2 comments :

  1. Tosi herkullisen näköistä kormaa, ja cashew antaa varmaan ihanan maun! :) Sain hiljattain kälyltäni reseptin kookosmaitoon valmistettavalle kormalle, joten sen pitäisi ainakin käydä kastikkeeseen hyvin, jos maitoa haluaa välttää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Kiva, täytyy kokeilla joskus kookosmaidolla :) Ilmeisesti sekin versio on hyvin yleinen, joten ei se ainakaan pahaa voi olla! ;)

      Delete